Expozitie de MANDALE – Clasa a IV-a C

Mandalele sunt peste tot. Suntem inconjurati de tipare armonioase ce reprezinta structura celulelor noastre, a lumii, a universului. Interactiunea cu formele perfecte stimuleaza in noi zonele aflate in dezechilibru, readucandu• le la frecventa forma lor de baza, perfecta.
Dupa C.G.Jung, cel care a adus mandalele in lumea occidentala si le-a introdus in demersul psihoterapeutic, mandalele sunt capabile sa restaureze ordinea interioara pierduta, reprezentand spirale de acces spre subconstient, dar si spirale in sens opus, spre evolutie, spre desavarsire- intregire a Fiintei.
Mandalele restructureaza, reconfigureazai si vindeca dizarmoniile din structurile corp-minte-suflet, devenind astfel un instrument de curatare si purificare, rafinare emotionala, vindecare si evolutie constienta. Ele sunt o cale de acces spre spatiul sacru interior si au rolul de te acorda la frecventa constiintei divine.
Prin simpla realizare-desenare a unei mandele te armonizezi, ea oferindu-ti un limbaj particularizat, propriu fiecarei persoane, de exteriorizare si eliberare a emotiilor ascunse, dar si a potentialelor neconstientizate. Sensurile profunde a ceea ce ai desenat pot aparea in timp. Important este ca acele continuturi interioare au capatat “glas”, forma si culoare, si te-au ajutat la deblocarea si fluidizarea energiei interioare, manifestandu-se autentic si unitar.
Crearea mandalelor este, astfel, un adevarat “spa” mental, emisferele cerebrale se rel’axeaza si se echilibreaza, iar tu devii mai receptiv la trairile interioare, precum si mai inspirat.
Forma si culorile mandalei reflecta nivelul de conss tienta de la momentul crearii, transformandu-se intr-o veritabila radiografie a spatiilor interioare.