A doua mobilitate Erasmus +

Experiențe unice pentru elevii și dascălii de la

Școala Gimnazială “Al.I.Cuza” Bacău în Portugalia

 

                  În cadrul proiectului ERASMUS+, Acțiunea cheie 2, Proiecte  de schimb interșcolar, BULLYING – NOT IN MY SCHOOL, ID 2019-1-PT01-KA229-060923-4, cinci elevi (Coman Antonia, Constandache Mateea, Cazan Smaranda, Ungureanu Mara și Pîrjol Luca Năstase) şi  doi dascăli (Manolachi Ionela și Chiciu Oana) din cadrul  Şcolii Gimnaziale „Al. I. Cuza”, alături de alţi profesori şi elevi ai şcolii Agrupamento de Escolas Cidade do Entrocamento din Portugalia, au participat la activitatea comună desfăşurată în perioada 7-14 martie 2020.

                Programul pregătit de gazde a cuprins atât activități legate de tematica proiectului, ateliere de lucru în echipe, activități culturale, dar și activități de timp liber, pe care elevii l-au petrecut cu familiile gazdă si bineînțeles Seara Internaţională: fiecare ţară participantă a adus produse culinare tradiționale, a prezentat cântece și dansuri. În cele cinci zile de activităţi, elevii şi-au exersat competenţele lingvistice, sociale, cultural – artistice, au lucrat în echipe mixte la crearea unor filme de scurt metraj , prezentand tipuri diferite de bullying: pshihologic, fizic si cyberbullying.

Un moment preferat de aceştia a fost piesa de teatru (mim) pregătită de elevii școlii noastre în care au fost prezentate diferite aspecte legate de bullyingul psihologic. Piesa a avut un real impact asupra audienței, fiind reluată și filmată ulterior într-un studio de film din oraș.

În cadrul întâlnirii, coordonatorii de proiect au stabilit şi activităţile pentru următoarea etapă, care va avea loc în luna octombrie 2020, în Romania, la care vor participa 20 elevi şi 8  profesori din şcolile partenere.