A doua mobilitate Erasmus +

Experiențe unice pentru elevii și dascălii de la

Școala Gimnazială Al.I.Cuza Bacău în Portugalia

 

                  În cadrul proiectului ERASMUS+, Acțiunea cheie 2, Proiecte  de schimb interșcolar, BULLYING – NOT IN MY SCHOOL, ID 2019-1-PT01-KA229-060923-4, cinci elevi (Coman Antonia, Constandache Mateea, Cazan Smaranda, Ungureanu Mara si Pirjol Luca Nastase) şi  doi dascăli (Manolachi Ionela si Chiciu Oana) din cadrul  Şcolii Gimnaziale „Al. I. Cuza”, alături de alţi profesori şi elevi ai şcolii Agrupamento de Escolas Cidade do Entrocamento din Portugalia, au participat la activitatea comună desfăşurată în perioada 7-14 martie 2020.

                Programul pregătit de gazde a cuprins atât activități legate de tematica proiectului, ateliere de lucru in echipe, activități culturale, dar și activități de timp liber, pe care elevii l-au petrecut cu familiile gazdă si binenteles Seara Internaţională: fiecare ţară participantă a adus produse culinare tradiționale, a prezentat cântece și dansuri. În cele cinci zile de activităţi, elevii şi-au exersat competenţele lingvistice, sociale, cultural – artistice, au lucrat în echipe mixte la crearea unor filme de scurt metraj , prezentand tipuri diferite de bullying: pshihologic, fizic si cyberbullying.

Un moment preferat de aceştia a fost piesa de teatru (mim) pregatita de elevii scolii noastre in care au fost prezentate diferite aspecte legate de bullyingul psihologic. Piesa a avut un real impact asupra audientei, fiind reluata si filmata ulterior intr-un studio de film din oras.

În cadrul întâlnirii, coordonatorii de proiect au stabilit şi activităţile pentru următoarea etapă, care va avea loc in luna octombrie 2020, in Romania, la care vor participa 20 elevi şi 8  profesori din şcolile partenere.