Prima mobilitate Erasmus +

Prima mobilitate Erasmus +

la Școala Gimnaziala „Alexandru Ioan Cuza”

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Bacău a participat la prima mobilitate transnațională în Istanbul, Turcia, în perioada 10-16 noiembrie 2019. Acțiunea face parte din proiectul Erasmus+ „Bullying-not în my school” ID 2019-1-PT01-KA229-060923-4. Țările partenere au fost România, Turcia, Portugalia, Polonia și Grecia, fiecare participând cu o echipă formată din patru cadre didactice. Reprezentanții României au fost coordonatorul proiectului prof. Oana Chiciu și profesorii Rodica Bratu, Roxana Simion și Bogdan Ghica. Parteneriatul propus prin acest proiect se axează pe conştientizarea fenomenului de bullying, a cauzelor și consecințelor acestuia, realizarea unui studiu comparativ asupra fenomenului de bullying în țările participante și realizarea unui program anti-bullying în toate cele 5 școli participante ce va fi implementat până la finalul proiectului.

Profesorii români, alături de partenerii din celelalte trei țări, au vizitat școala „Fen Bilimleri Okulları Beylikdüzü” din Istanbul, după care au urmărit prezentarea școlilor partenere.

Prezentările multi-media cu rezultatele statistice privind fenomenul de bullying din școlile țărilor partenere, a rezultatelor şi a activităţilor de diseminare, discuțiile privind organizarea activităților propuse în proiect și pregătirea mobilității din luna martie 2020 în Portugalia, întâlnirile cu experţi şi degustările de mâncăruri tradiţionale au constituit un important prilej de schimburi de experienţă între parteneri.

Mobilităţile din Portugalia, România, Polonia și Grecia vor avea ca participanţi câte doi profesori şi 5 elevi din fiecare ţară, aşa că din grupul ţinţă vor fi selectaţi elevi după criterii bine stabilite.
Reuniunea din Istanbul, Turcia a fost un prilej de a intra în contact cu experiența dascălilor de pretutindeni, de a împărtăși experiențe, cunoștințe, emoții și de a ne bucura de frumusețea orașului de pe Bosfor.