Erasmus+

          Scoala Gimnaziala Alexandru Ioan Cuza Bacau este beneficiara unui proiect Erasmus+ care se va desfasura in perioada 1.09. 2019- 31.08.2021. “BULLYING-NOT IN MY SCHOOL”( ID 2019-1-PT01-KA229-060923-4) este un proiect de schimb interscolar, finantat de Comisia Europeana  in care Romania este partenera alaturi de scoli din Portugalia, Polonia, Grecia si Turcia. Prin implementarea acestui proiect, prin care scoala primeste suma de 26980 euro, se incearca  constientizarea fenomenului de bullying, a cauzelor si a consecintelor acestuia, prevenirea si reducerea bullyingului prin imbunatatirea abilitatilor  sociale si emotionale ale elevilor.

         Proiectul se adreseaza elevilor de 13-14 ani ce apartin unor medii sociale, culturale si economice diferite.La nivel european, grupul tinta este de 500 elevi. Dintre acestia 100 de elevi vor fi selectati sa participe la activitati de mobilitate, in timp ce restul de 400 vor beneficia de activitati similare celor pregatite pentru schimburile de experienta. 32 de profesori din cele 5 tari partenere vor participa ca persoane insotitoare, iar 16 profesori vor participa la reuniunea transnationala de proiect .La nivelul Scolii Al. I. Cuza Bacau vor fi implicati in mobilitati un numar de 15 elevi din clasele a 7-a si 10 cadre didactice.

Proiectul presupune o  reuniune transnaționala de management și patru activități de învățare/predare/formare (LTTA):

Noiembrie 2019- Turcia – Studii comparative legate de bullying in scolile participante;

Martie 2020-  Portugalia – Cresterea nivelului de constientizare a bullyingului. Activitati de invatare socio- emotionale;

Octombrie  2020 –  Romania – Imbunatatirea relatiilor elev profesor. Activitati sportive;

Martie  2021 – Polonia – Implicarea parintilor in actiunile anti-bullying. Activitati in aer liber

Mai  2021- Grecia – Stabilirea normelor si politicilor scolare. Activitati art&craft anti-bullying

              Proiectul isi propune sa reduca incidenta fenomenului de bullying cu cel putin 50% in urmatorii 2 ani si cu 80% in anii ulteriori,sa dezvolte un program anti-bullying ce va fi implementat in toate cele 5 scoli participante in primul an de dupa finalizarea proiectului,sa imbunatateasca relatia elev-elev, elev- profesor, elev- familie,sa creeze un set de materiale si activitati anti-bullying si sa dezvolte capacitatea elevilor, profesorilor si parintilor de a face fata unei situatii de bullying.

Coordonator proiect,

profesor Chiciu Oana

Anunt

Anunt selectie profesori.