Tradiții

Corul școlii

corul

Profesorul Vintilă Dabija iniţiază în 1992 un cor “pentru a ne bucura împreună”- elevi ori/şi cadre didactice din şcoală, apoi din oraş, judeţ şi din ţară.

      Deşi vocile/ elevii se schimbă an de an prin cuprinderea celor mai tineri, ansamblul impresionează pretutindeni nu doar prin calitatea vocilor, selectia atentă a repertoriului, execuţie şi impresie artistică, ci şi prin conduita exemplară şi nivelul de cunoştinţe muzicale şi generale ale membrilor.

      Incurajati de succesul înregistrat în ţară, în 1993 au pornit prin Europa ducând mesajul prieteniei pe notele muzicii româneşti –şi nu numai- în multe ţări: Republica Moldova, Austria, Germania, Italia, Spania , Franta, Anglia, Scotia. In cele mai multe din aceste ţări corul “Vintilă Dabija “(n.a.) a revenit de câte 2 -3 ori, uneori de două ori chiar în acelaşi an- dovadă a succesului repurtat atât în săli de concert, cât şi în catedrale de pretutindeni.

      Angajamentul şi seriozitatea elevilor –corişti, ca şi a dirijorului lor, pe cât de talentat pe atât de exigent şi minuţios, au transformat formaţia într-un subtil ambasador în contul de calitate al României (vezi foto )

     Mesajul de pace, prietenie şi voie bună puse şi exprimate în cântec şi simţire românească, prin voce de copil rupe orice tip de barieră între oameni şi naţionalităţi. Ce poate fi mai nobil şi mai european, în acelaşi timp, în acest inceput de mileniu trei?

Revista școlii

        Revista şcolii noastre se vrea o oglindă a vieţii şi activităţii din şcoala noastră. Este o revistă de tip mozaic, adică cuprinde pagini de informatii, rezultate, de creaţie literară, de limbi străine, pe specialităţi, divertisment.

Image

     A apărut pentru prima dată, cu acelaşi nume, în anul 1982, sub coordonarea profesorului Ioan Danilă. A supravietuit pâna în 1987, după care şi-a întrerupt apariţia. În anul 1999, revista şi-a reluat apariţia, purtând acelaşi nume, dar în serie nouă şi a ajuns la numarul 21. De-a lungul anilor şi-au pus numele în paginile revistei noastre numeroase nume mari ale culturii şi ştiinţei românesti, foşti elevi ai şcolii, care au vrut astfel sa marcheze aniversările celei mai vechi şcoli din oraş, care tocmai a sărbătorit 160 de ani de  la înfiinţare. 

       Ca o încununare a activităţii colectivelor de redacţie, care în timp s-au mai schimbat, mentionăm că, pe lângă premii la concursuri judeţene de reviste şcolare, în anul 2005, revista noastră a fost răsplătită cu Titlul de Laureat la Concursul National de reviste şcolare. Vrem să credem că revista işi va continua apariţiile şi va avea rezultate frumoase de-a lungul timpului, cu alte generaţii de elevi care să marcheze prin creaţiile lor evoluţia şcolii prin ani.

Târgul elevilor

       Târgul elevilor a devenit tradiție în Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” Bacău. Inițiattargul-elevilora acum 7 ani, activitatea își propune dezvoltarea abilităților antreprenoriale. Elevii așteaptă încântați să-și manifeste creativitatea în domeniul produselor oferite colegilor, părinților, bunicilor, în domeniul reclamei, al relațiilor cu clienții, al prezentării produselor oferite spre vânzare.
       În fiecare an, sumele donate către fondul Asociației părinților au fost utilizate pentru amenajarea spațiului curții școlii: foișor, gărduțuri, bănci, spațiu verde, flori.

 

Școala de vară

        În anul 2011, scoala noastră a demarat proiectul „Şcoala de vară”, care s-a bucurat de un mare succes în rândul elevilor şi părinţilor. Proiectul a fost continuat cu succes şi în anii 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017. „Şcoala de vară” îşi propune sensibilizarea elevilor ca membri ai comunităţii atât prin activităţi de voluntariat cât şi prin informarea lor cu privire la tradiţii, istorie, ştiinţă, tehnologii IT şi artă.

scoala de vara