Consiliul Elevilor – activități 2016

Decembrie 2016

“Cadoul din cutia de pantofi”

 

Shoe Box, cadoul din cutia de pantofi, este o inițiativă națională care încearcă să aducă, cu gesturi mici și firești, zâmbete pe chipurile copiilor care zâmbesc rar. Cu ajutorul dumneavoastră am strâns peste 150 de cutii. Cadourile au ajuns la copiii aflați în centrele din mediul rural (Slobozia Noua, Colonesti, Dealu Morii, Corbasca, Stanisesti, Podu Turcului si Vultureni) și  în Bacău, la Centrul Mozaic ,unde au participat și voluntari din Consiliul elevilor .

 
 

Noiembrie 2016

“Împreună pentru pace”

 

A XVIII-a ediție a Săptămânii Educației Globale, program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, s-a desfășurat în săptămâna 14-18 noiembrie 2016 la Școala Gimnazială “Al.I.Cuza” Bacău cu tema „Împreună pentru pace”. Cu această ocazie, elevii, îndrumaţi de colegii lor din Consiliul elevilor și de cadrele didactice (Chiciu Oana, Rugina Jana, Spiță Mirela, Bejan Narcisa, Andrei Ioana, Vrajmasu Mariana, Dinu Mihaela, Paduraru Costel, Fuioaga Oana, Dâlcu Tatiana, Bratu Rodica), au planificat şi au realizat activităţi multiple cu scopul de a conştientiza rolul lor ca cetăţeni responsabili ai lumii, aflată într-un permanent proces de globalizare.
În acest proiect sunt desfăşurate activităţi cu tematică variată, abordate din perspectiva diferitelor arii curriculare, având ca subiect principal susţinerea şi facilitarea accesului copiilor la acţiunile comunităţii, în scopul promovării comportamentului de prietenie şi a unui climat de pace.

 

 

Octombrie 2016

“FII FĂRĂ PREJUDECĂŢI!”

Reprezentanţii claselor, însoţiţi de alţi doi colegi de clasă, au participat la o dezbatere cu tema: “Prejudecăţi în societatea noastră”, organizată de Consiliul elevilor şi moderată de  eleva Ababei Raluca (clasa a VII-a B).

 

 CONSILIUL ELEVILOR, An şcolar 2016 – 2017

Clasa

Numele şi prenumele reprezentantului elevilor

Diriginte

a V-a A

Merkonian Anastasia

Manea Elena

a V-a B

Niţă Elena Elisabeta

Coteanu Gina

a V-a C

Milea Alexandra Maria

Bejan Narcisa

a V-a D

Galu Darius Mihai

Andrei Ioana

a V-a E

Munteanu Elena

Hurjui Păunuţa

a VI-a A

Patrichi Rania

Hornea Viorica

a VI-a B

Zaharia Lorin

Pralea Bogdan

Rugină Jana

a VI-a C

Doru Daniel

Rusu Angelica

a VI-a D

Bordeanu Alexandra

Popica Elena

a VII-a A

Dorneanu Andrei

Bejenaru Maricica

a VII-a B

Ababei Raluca

Chiciu Oana

a VII-a C

Duhalma Denisa

Grosu Gheorghe

a VIII-a A

Hriscu Alex

Gavrilă Denisa

Dâlcu Tatiana

a VIII-a B

Luca Stefan

Irascu Viorel

a VIII-a C

Gabor Beatrice

Nechita Răzvan

Ghica Bogdan

a VIII-a D

Stelea Măriuca

Altiparmac Anca

 
Mai 2016
 
“Donează o carte!”

Zeci de elevi  au donat o carte pentru copiii din zonele rurale, în cadrul campaniei “Cartea călătoare!”. Volumele strânse urmează să ajungă la biblioteca Şcolii Gimnaziale din Scorţeni.

 
Aprilie 2016
 
“Implică-te şi donează!”
Consiliul elevilor s-a implicat într-o activitate de voluntariat ce a constat în colectarea şi oferirea de rechizite, jucării, obiecte vestimentare, dulciuri pentru preşcolarii de la Grădiniţa din comuna Copalău, jud.Botoşani. Această acţiune face parte din proiectul interjudeţean de voluntariat, derulat de Şcoala Gimnazială”Al.I.Cuza”, coord. prof. Iulia Istrate, în parteneriat cu Grădiniţa Prichindel.
 
 
Martie 2016
 
Activitate dedicată zilei de 8 Martie. Această activitate a constat în realizarea de felicitări prin intermediul cărora au fost transmise cele mai calde urări mamelor. În holul şcolii a fost organizată o expoziţie cu felicitări confecţionate de elevi.
 
 
Februarie 2016
 
“Candy Gram”

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, Consiliul elevilor a organizat o activitate prin care elevii şi-au putut exprima sentimentele de apreciere pe care le au faţă de colegii lor, prin intermediul scrisorilor anonime. Cu acest prilej a fost deschis un stand mobil unde elevii şcolii au putut veni la mesagerii lui Cupidon pentru a trimite o bomboana cu un mesaj unei persoane dragi. Ajutoarele lui Cupidon au făcut în aşa fel încât toate mesajele să ajungă la destinatari.

 
Ianuarie 2016
 
 
“LECŢIA NONVIOLENŢEI”
     Vineri, 29 ianuarie, în amfiteatrul “Radu Beligan“, Consiliul Elevilor a iniţiat o activitate cu prilejul „Zilei internaţionale a nonviolenţei în şcoli”.Elevii: Pralea Bogdan (5B), Ababei Raluca (6B), Chiciu Iarina (7B), Gheorghiță Ancuța (8C) și Damian Lorena (8C) au moderat evenimentul la care au participat elevii clasei a V-a A alături de doamna Hornea Viorica și ceilalți membrii din Consiliul Elevilor. Cu un mesaj bine argumentat şi ancorat în realitatea vremii, moderatorii au reuşit foarte uşor să rezoneze cu elevii. În cadrul activităţii a fost proiectat filmul educativ “Violența în școli “, iar pe marginea lui s-au purtat discuţii cu privire la modalităţile prin care poate fi evitat comportamentul violent. De asemenea, s-a realizat un exercițiu intitulat “Inima zdrobită“ pentru a identifica modul în care comportamentul nostru afecteaza sentimentele celorlalti. Elevii au fost îndemnați să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare, și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.
     De asemenea, elevilor le-au fost înmânate materiale (flyere, semne de carte) cu recomandări preventive realizate de polițiștii băcăuani și de elevul Velicu Dragoș (5B).