Consiliul Elevilor – activități 2017

Aprilie 2017
 
 
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII PENTRU COPII ȘI TINERET
 
 

Alexandra (6D), Beatrice (8C), Andreea si Alex (5C), Raluca (7B), Adriana (6B), Denisa (7C) si George (8A), voluntari din Consiliul elevilor,  au initiat si desfasurat activitatea ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII PENTRU COPII ȘI TINERET, sarbatorita în fiecare an, pe 2 aprilie (data nașterii scriitorului Hans Christian Andersen).

In cadrul atelierelor creative sustinute cu cei din clasele a II-a A si a III-a C, voluntarii au pregatit materiale in vederea confectionarii unor semne de carte, dorind astfel sa stimuleze bucuria de a citi, au proiectat filmul  DRUMUL CARTII si au intervievat pe cei mici, cu privire la cartile         preferate.

 
 
 
 
 
Martie 2017
 
 
 
Februarie 2017
 

Darwin Day 2017

Consiliul elevilor a organizat, in saptamana 13-17 februarie 2017, evenimentul intitulat “Ziua lui Darwin”. Evenimentul s-a nascut din pasiunea pentru acest domeniu vast al stiintei si a constat in realizarea unei expozitii cu lucrari realizate de elevii scolii.

 
 
 
 

Ianuarie 2017

Uniţi împotriva delicvenţei!

 

Poliţiştii de proximitate de la secţia 2 Poliţie Bacău  s-au întâlnit, in saptamana 23-27 ianuarie 2017, cu elevii claselor a V-a C şi a VI-a A, în cadrul unei acţiuni coordonată de Consiliul elevilor, pentru a marca ziua internaţională a nonviolenţei în şcoli. Activitatea a avut ca scop informarea elevilor în privinţa comportamentelor  violente, care se pot constitui în acte contravenţionale sau chiar infracţiuni.  Au fost  prezentate   filme educative, după care s-au purtat discuţii libere  referitoare la principalii factori care favorizează implicarea tinerilor în comiterea de fapte antisociale sau chiar de natură penală. De asemenea,elevii au fost informaţi cu privire la diferite modalităţi de a preveni şi de a trata cu responsabilitate situaţiile conflictuale care ar putea apărea, astfel încât să nu devină subiecţii activi ai unei infracţiuni.